Individuella makten – hela lönen?

16 Dec

Inom akademiska yrken har individuell lönesättning visat sig gynna kvinnor. Detta enligt en aktuell Saco-rapport. Måste vänstern omvärdera sin syn på den individuella lönesättningen nu? Skriver om frågan i senaste Flamman. Ur texten:

90 procent av alla anställda i Sverige har i dag åtminstone någon del av lönen som är individuellt förhandlingsbar. Skulle reallöneutvecklingen ha varit sämre om så inte varit fallet? Antagligen inte. Förmodligen spelar tillväxten och fackens stridbarhet en större roll för reallöneutvecklingen.
Låt oss samtidigt påminna oss om att den globala trenden är att lönernas andel av företagens kostnader minskar (till förmån för ökande vinster). Om nedsippringsteorin är felaktig och tillväxtekonomin av klimatskäl måste omprövas och denna trend fortgår står vi där med en konstant eller möjligen krympande pengapåse att fördela till löner.
Samma ekvation har vi i offentlig sektor: Det spelar inte någon roll för de lägsta lönerna om de individuella löneskillnaderna blir större – om inte politikerna vill höja skatterna eller skära på andra offentliga utgifter för att öka pengapåsens storlek.

Det är inte otänkbart att kapitalismen skulle kunna inrymma en inneboende förmåga att råda bot på just könslönegapet, och att ett ökat inslag av individuell lönesättning skulle kunna verka i den riktningen. Sacos rapport indikerar ju faktiskt en sådan utveckling.
Men en rättvisediskussion kan aldrig begränsas till att bara utgå från en aspekt. Även om kvinnornas löner blir mer rättvisa i relation till männens kvarstår ju andra problem. Inte minst att lönespridningens främsta princip är att arbetarna (kvinnor och män) konkurrerar med varandra i stället för att ifrågasätta att deras sammanlagda del av kakan blir allt mindre i relation till vinsterna.

Läs hela texten i Flamman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: