Kalendarium

Rebecka Bohlin är frilansjournalist, författare och instruktör i feministiskt självförsvar. Hon håller kurser i feministiskt självförsvar på jobbet, deltar i debatter och föreläser utifrån sina böcker De osynliga Om Europas fattiga arbetarklass (Atlas, 2012) och Bit inte ihop! sätt gränser på jobbet (tillsammans med Sara Berg, Ordfront, 2013).

bokrebBild från ett författarsamtal om Bit inte ihop! på Bokmässan i Göteborg.

Kommande framträdanden 2015

11/3: Bit inte ihop! Föreläsning: Kvinnors lön

Rebecka Bohlin, en av författarna till Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet, diskuterar varför kvinnors lön är lägre och vad vi kan göra åt det. En föreläsning beställd av Vision, i Rättvik.

 

12/3: Bit inte ihop! Föreläsning: Kvinnors lön

Rebecka Bohlin, en av författarna till Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet, diskuterar varför kvinnors lön är lägre och vad vi kan göra åt det. En föreläsning beställd av Vision, i Gävle.

 

22/3: Bit inte ihop! Föreläsning: Härskartekniker och motstrategier

Därför är en feministisk kritik arbetsmarknaden relevant. Hur förminskas du av härskartekniker på ditt jobb? Rebecka Bohlin presenterar härskarteknikerna: Osynliggörande, Påförande av skuld och skam, Dubbelbestraffning, Förlöjligande, Undanhållande av information, Splittring och Våld/Hot om våld samt redskap för att hantera dem mentalt, verbalt, fysiskt och politiskt. Sibeliusgången 7, T-Akalla, kl. 12.00. OBS! För StreetGäris medlemmar. Bli medlem!

 

1/4: Bit inte ihop! Föreläsning

Hur svarar du på en sexistisk kommentar som kallas för skämt? Varför drabbas kvinnor oftare av värk på grund av jobbet? Och hur kommer det sig att alla säger sig vara för jämställdhet men kvinnor ändå alltför ofta halkar efter i fråga om lön och karriär? Rebecka Bohlin, författare till boken Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet, diskuterar arbetsmarknaden ur ett genusperspektiv, presenterar härskartekniker och ger dig redskap för att hantera fysiska och verbala kränkningar i din jobbvardag. För Skanskas kvinnliga nätverk, i Malmö.

 

1/4: Bit inte ihop! Föreläsning

Hur svarar du på en sexistisk kommentar som kallas för skämt? Varför drabbas kvinnor oftare av värk på grund av jobbet? Och hur kommer det sig att alla säger sig vara för jämställdhet men kvinnor ändå alltför ofta halkar efter i fråga om lön och karriär? Rebecka Bohlin, författare till boken Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet, diskuterar arbetsmarknaden ur ett genusperspektiv, presenterar härskartekniker och ger dig redskap för att hantera fysiska och verbala kränkningar i din jobbvardag. För Vision, i Norrköping.

 

2014: Bit inte ihop! i Stockholm, Malmö, Göteborg, Sundsvall…

Rebecka Bohlin höll 2014 ett stort antal Bit inte ihop! workshops (tillsammans med Sara Berg) och föreläsningar utifrån följande teman: Härskartekniker, Kvinnors lön, förändra tillsammans, stress, kvinna och ledare, sexuella trakasserier/hot samt gränssättning och självförsvar i en hedersrelaterad kontext.

Bland uppdragsgivarna finns organisationer och företag, som Roks, Kvinna till kvinna, Alten, Kvinnors Nätverk samt en rad fackförbund och idrottsklubbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: